EC meter. Snel en eenvoudig EC meten met de HD2306.0 EC meter van Delta Ohm.

Het meten van EC is in vergelijking tot andere metingen relatief simpel. Maar ook hier geldt: weet wat je meet...

EC meter meet TDS, EGV, EC, Resistivity:

Een TDS meter, Resistivity meter, EGV meter, Geleidbaarheidsmeter of gewoon een EC meter: allemaal benamingen voor het zelfde meetinstrument. Wat is wat?

TDS: total dissolved solids. Het totaal aan opgeloste mineralen/zouten in een oplossing. De TDS is een afgeleide van de EC (geleidbaarheid) en wordt door midde van een factor ingesteld. Meetal is deze factor 0,5 of 0,6. TDS wordt veel in de USA toegepast inplaats van EC.

Resitivity meter. Resisitvity is het 'omgekeerde' van geleiding of geleidbaarheid. Simpleweg: de waarde in mS/cm (zoals bij geleidbaarheid) is 1/Ohm. Bij lage geleidbaarheid is de resistivity hoog. Inplaatst van werken in micro Siemens werkt men dan in Mega Ohms. Dit geeft een betere resolutie.

EGV meter. Electrisch Geleidend Vermogen. Vreemde naam voor een geleidbaarheidsmeter. Wordt veel gebruikt als benaming bij grondsanering en bodemwater metingen. Is exact hetzelfde als een standaard EC meter.

Meetrange EC meter. Meten in µS of mS?

Hier worden veel vergissingen mee gemaakt. Toch is het wel belangrijk om even goed op te letten wat de meetwaarde is of moet gaan worden. Mico of milli scheelt een factor 1000.
Bij de meeste fabrikaten meters is de meetramge beperkt: b.v. 0-3999µS of 0-20mS. De HD2306.0 in combinatie met de SP06T elektrode heeft een meetrange van 5µS - 200mS. Dit geeft een groot voordeel bij metingen; deze combinatie is altijd toepasbaar.

Meten van EC geleidbaarheid, elektrische geleidbaarheid, EGV, mS meter

Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over EC

EC meter. Snel en eenvoudig EC meten met de HD2306.0 EC meter van Delta Ohm.