UV straling meten bij zonnestudio, zonnebank of zonnehemel. De maximaal toegestane blootstelling aan UV straling ligt vast in EN-60335-2-27.

Volgens een onderzoek dat de VWA enige jaren geleden heeft uitgevoerd, was de hoeveelheid UV straling van zonnebanken bij 1 op de 5 zonnestudio's boven het wettelijk toegestane niveau. Het is dus zeker nodig om te meten!

Wettelijke regelgeving: EN 60335-2-27 HUISHOUDELIJK en soortgelijke elektrische toestellen - VEILIGHEID - Deel 2-27: Bijzondere eisen voor toestellen voor de blootstelling van de huid met ultraviolette en infrarode straling.
 
Deze internationale norm behandelt de veiligheid van elektrische apparaten betreffende het blootstellen van de huid aan UV-of infraroodstraling, voor huishoudelijk en soortgelijk gebruik in zonnestudio's, schoonheidssalons en soortgelijke gebouwen.
 
De regelgeving op het gebied van veiligheid en Arbo is voor Delta Ohm een markt waar al jarenlang zeer bewust naar wordt gekeken bij het ontwikkelen van meetapparatuur.
Zo hebben wij recent diverse meetinstrumenten geintroduceerd voor het meten van geluid, trilling en optische straling volgens de geldende Europese normeringen.
 
Voor het meten van UV straling bij zonnestudio's, zonnehemels en zonnebanken, ontwikkelde Delta Ohm een speciale meetcel. Hiermee kan op een eenvoudige manier worden gemeten of de installatie voldoet aan de vereisten.
 
Zie voor meer informatie: LP471A-UVeff
 
UV straling meten bij zonnestudio, zonnebank of zonnehemel. De maximaal toegestane blootstelling aan UV straling ligt vast in EN-60335-2-27.