HD2016 - Neerslagmeting, regenmeting. Weegsysteem met zelflozende constructie.

« Terug naar de vorige pagina

Productinformatie

De HD2016 is een weegsysteem regenmeter/ neerslagmeter met een 400 cm2 inlaat. Een unieke zelflozende constructie zorgt er voor dat het systeem perfect geschikt is voor onbeheerde toepassingen.
De zelflozende constructie maakt gebruik van een door Delta OHM ontwikkeld systeem waardoor ook tijdens het lozen van overtollig water de meting niet wordt onderbroken.

Diverse uitgangen zijn beschikbaar om het weegsysteem aan te sluiten op vrijwel ieder volgsysteem: RS485 met Modbus-RTU of bedrijfseigen ASCII protocol, SDI-12, Voltage-vrij pulscontact output.

De regenmeter is in staat om de totale neerslag, de gedeeltelijke neerslag en/of gemiddeldes te detecteren.
De gemeten neerslag wordt regelmatig opgeslagen in het geheugen, zodat de informatie ook bij stroomuitval bewaard blijft.

De automatische afvoer van de verzamelde neerslag maakt gebruik van de compacte en lichtgewicht constructie van de regenmeter.
Om zo nauwkeurig mogelijk te meten zelfs bij lage temperatuuromstandigheden, bieden we in deze versie een verwarming die automatisch onder 4 ° C wordt geactiveerd.

Als de afvoer van het verzamelde water tijdens een regenbui zou plaatsvinden, wordt de meting niet onderbroken. Het bovenste gedeelt blijft de neerslag verzamelen terwijl het reservoir wordt geleegd.
Nadat de klep voor lozing is gesloten wordt de, tijdens de lozing verzamelde hoeveelheid, via een klep alsnog in het meetsysteem gelaten.

De regenmeter is uitgerust met geavanceerde functies waarmee de effecten van wind worden geminimaliseerd en waardoor een een betere nauwkeurigheid en stabiliteit van de meting ontstaat. 

De gebruikte corrosiebestendige materialen en de afwezigheid van bewegende delen garanderen verminderde onderhoudskosten en een lange levensduur.
Voeding: 10 ... 15 VDC.

Downloads

Productspecifieke downloads

Accessoires

HD2016

Offerte aanvragen

Type product

Meetprincipes