Thermisch comfort en Luchtkwaliteit

Binnen gebouwen en werkruimtes is het vaak droevig gesteld met het Thermisch Comfort. Ook kan er in een groot aantal gevallen worden geconstateerd dat de luchtkwaliteit te wensen overlaat.

Een onafhankelijk oordeel is eenvoudig te verkrijgen met de meerapparatuur die wij speciaal voor dit doel hebben ontwikkeld.

Zo hebben wij meetapparatuur ontwikkeld waarmee het Thermisch Comfort op basis van PMV/PPD volgens Fanger kan worden bepaald. Handzame meetapparatuur voor directe aflezing van alle belangrijke waarden of een uitgebreide meting van alle factoren die een rol kunnen spelen bij het comfort gevoel. De HD32.3 is een compact instrument waarmee iedereen uit de voeten kan!

Een overzicht van alle thermisch comfort gerelateerde metingen vindt u hier.

De luchtkwaliteit is een ander belangrijk gegeven. De CO2 in combinatie met temperatuur en luchtvochtigheid is, vooral in drukbezette ruimtes zoals vergaderzalen, liften, feestzalen, scholen of kinderdagverblijven, een belangrijk gegeven.

Door de CO2 op een aanvaardbaar niveau te houden werken mensen prettiger en meer geconcentreerd. Een handzaam meetinstrument waarbij de gegevens direct kunnen worden opgeslagen is de HD21AB17.

Nog beter is om de problemen bij de 'bron' aan te pakken door de CO2 continu te meten in de ventilatiekanalen.
CO2 transmitter, in line