LP471PAR - Lichtmeting: probe, meet PAR (groeilicht) tussen 400nm en 700nm

« Terug naar de vorige pagina

Productinformatie

PAR licht (Photosynthetically Active Radiation = Actieve Fotosynthese Straling)

Het groeipotentieel van een plant kan worden afgemeten aan de hoeveelheid PAR licht die de plant ontvangt. CO2 en voedingswater zijn natuurlijk belangrijk, daarnaast is PAR licht het hoofdbestanddeel voor fotosynthese.
Vroeger werd in de agricultuur vaak gemeten met een LUX meter. Inmiddels is men er achter dat de hoeveelheid LUX niets zegt over het groeipotentieel: het gaat slechts om een gedeelte van het licht wat belangrijk is. Met een LUX meter wordt de 'totaal hoeveelheid' licht gemeten. Ideaal om b.v. te meten of een werkplek of bureau voldoende verlicht wordt om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, maar nutteloos voor het bepalen van 'groeilicht'.

Een PAR meting meet het lichtspectrum tussen 400 nanometer en 700 nanometer. Eigenlijk meet een PAR sensor de verhouding tussen het aantal fotonen dat een oppervlak raakt in 1 seconde en het oppervlak in m2. De grootheid van meting is: µmol/(m2 s-1). Het meten van PAR licht is dus belangrijk omdat het iets zegt over het groeipotentieel van een plant. Niet alleen wanneer het gaat om telen onder zonlicht, maar natuurlijk ook wanneer er kunstlicht wordt toegepast. Bij zonlicht kan met een PAR meting b.v. de effectiviteit van een anti-reflectie laag op het glas of de juiste doorlatendheid van het afdekdoek van de kas worden bepaald.

Deze sensor is te combineren met de HD2302.0 en de HD2102.1 of HD2101.2 serie.

Gevoeligheid van de PAR sensor:

PAR sensor LP471PAR

Downloads

Productspecifieke downloads

Accessoires

LP471PAR

Offerte aanvragen

Type product

Meetprincipes