Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!

Dit kon de crew van Clean 2 Antarctica niet alleen en heeft zij ons begin 2017 gevraagd sensoren te leveren om de “ijskoude” tocht de ondersteunen met de juiste meteo apparatuur. Wij durven het aan om ons apparatuur mee te laten nemen naar een van de extreemste werelddelen, Antarctica!

Het jaar 2019 is van start gegaan en dat betekend dat iedereen weer vol overtuiging aan de goede voornemens begint. Dit was ook het geval voor Edwin ter Velde samen met zijn vrouw Liesbeth. Met de droom om een groenere, schonere en leefbaardere wereld te creëren besloten zij, nu haast drie jaar geleden, om het heft in eigen handen te nemen en dit groots aan te pakken. Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!

Zo kwam eind 2016 het idee tot stand om met een auto, volledig gemaakt van gerecycled plastic en aangestuurd door zelf opgewekte zonne-energie, Antarctica te trotseren met als eindstreep de Zuidpool. Het doel van dit gigantische project is om de wereld bewust  te maken van de hoeveelheid plastic dat wij als mensen aan afval creëren en dat ‘ons afval’ verwerkt kan worden tot geheel nieuwe en duurzame producten.

Drie jaar later was het dan eindelijk zo ver! Eind november 2018 zijn Edwin en Liesbeth met hun Solar Voyager vertrokken richting de Zuidpool. De auto volledig ontwikkeld uit gerecycled plastic, twee aanhangers geheel voorzien van zonnepanelen om de auto aan te drijven en werden wij van Delta OHM gevraagd de juiste meteo-apparatuur te leveren om goed in kaart te kunnen brengen wat de windsnelheid, windrichting, stralingen van de zon, temperatuur, vochtigheid en luchtdruk zal zijn tijdens de tocht door het Poolgebied. Hiervoor is gebruik gemaakt van het model HD52.3 DP147 om aan al deze facetten te kunnen voldoen en zo nauwkeurig mogelijke metingen te kunnen doen tijdens de reis.

Nu een maand later is er een einde gekomen aan het avontuur van de  Solar Voyager. Tot grote teleurstelling van de crew heeft de Voyager de Zuidpool, het uiteindelijke doel, niet kunnen bereiken. Door grote tegenslagen van moeder natuur heeft het team veel tijd verloren, waardoor de ronde rond de Zuidpool helaas niet meer te realiseren was.

Ondanks het niet behalen van de Zuidpool maakte de teleurstelling snel plaats voor een gevoel van trots.  “Our goal was a journey, and our target a point on the map”. Zo hoopt het team van C2A dat zij bewustwording hebben gecreëerd en mensen hebben geïnspireerd dat gebruikt plastic misschien wel één van de belangrijkste grondstoffen is van de toekomst.

Ook zo nieuwsgierig geworden naar al de mogelijkheden van de HD52.3 DP147 van Delta OHM? Neem dan een kijkje onder de volgende link:

https://www.deltaohm.nl/continu-meting/hd523-windsnelheid-windrichting-evt-gecombineerd-met-rh-temperatuur-druk-straling

  • Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!
  • Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!
  • Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!
  • Een schonere wereld begint bij jezelf, of in dit geval bij Clean 2 Antarctica!