Thermisch Comfort - Comfortmeting: binnenklimaat meter voor PMV/PPD

De Thermisch Comfort meetapparatuur van Delta OHM: standaard in de markt wanneer het gaat om het bepalen van het binnenklimaat

Thermisch Comfort: hoe tevreden is men over thermisch binnenklimaat van een gebouw. De combinatie van luchttemperatuur, stralingstemperatuur, luchtvochtigheid en luchtverplaatsing (tocht) geeft, volgens het model zoals dat is opgesteld door FANGER, PMV (predicted mean vote) en PPD (predicted percentage dissatisfied) waardes. Hiermee is objectief en onafhankelijk vast te stellen hoe het staat met het Thermisch Comfort binnen een gebouw of op een werkplaats.

Er ontstaat steeds meer regelgeving (zie o.a. het Bouwbesluit) en er zijn legio publicaties en aanbevelingen van o.a. RIVM, ARBO, ISSO en BREEAM over dit onderwerp te vinden. En, nu de laatste jaren steeds meer aandacht wordt besteed aan zaken als Duurzaamheid, Duurzaam bouwen, BREEAM en Passief Bouwen blijkt het meer dan ooit noodzaak om goed na te gaan wat dit betekent voor het Thermisch Comfort binnen het gebouw.
Want helaas blijkt dat zo nu en dan de praktijk kan afwijken van de theoretische benadering; met als gevolg discussies tussen architect, bouwer, gebruiker en installateur. Objectief meten van het Thermisch Comfort is in dat geval een uitkomst. Binnen ISO7726 en ISO7730 wordt beschreven hoe dit volgens het FANGER model dient te gebeuren.

Delta OHM biedt een breed scala aan mogelijkheden voor (binnen-) klimaatmetingen. Wij hebben, als enige, zelfs specifiek instrumenten ontwikkeld voor deze metingen. Hiermee kan direct worden afgelezen hoe het staat met de PMV en PPD, maar kan ook achteraf met behulp van de uitgebreide software de situatie eenvoudig worden geanalyseerd.

Veel arbodiensten, installateurs, onderzoekinstituten, adviesbureaus, banken, verzekeringsmaatschappijen en industriële bedrijven maken al gebruik van de Delta OHM meetapparatuur voor Thermisch Comfort..

Wij leveren al deze meetapparatuur compleet klaar voor gebruik:
-inclusief software waarmee rapportages en overzichten gemakkelijk en snel zijn te genereren.
-inclusief voedingsadapter en USB kabel.
-inclusief draagkoffer.
-een korte persoonlijke introductie op het instrument.

Leverbaar als Portable Thermisch Comfort meting  (HD32.3) of als opstelling voor langdurige meetsessies (HD32.3A en HD32.1). Delta OHM biedt een bredere range aan klimaatmetingen dan welke andere fabrikant/ leverancier ook. Wij weten waar we het over hebben wanneer het gaat over thermisch comfort, PMV/PPD en WBGT. Interesse of vragen? Bel of mail ons.

  

Compleet volgens Fanger, voldoet aan ISO7726, ISO7730, ISO7243, ISO8996

  • Thermisch Comfort - Comfortmeting: binnenklimaat meter voor PMV/PPD
  • Thermisch Comfort - Comfortmeting: binnenklimaat meter voor PMV/PPD