Waar veel mensen bij elkaar zijn, is een goed binnenklimaat belangrijk

In openbare gebouwen, zoals scholen en kantoren, wordt vaak meer aandacht besteed aan de temperatuur dan aan de andere factoren die belangrijk zijn voor een goed en duurzaam binnenklimaat. CO2 gehalte en de relatieve luchtvochtigheid zijn belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast is het Comfort vaak bron voor discussie.

Wij leveren complete oplossingen voor het meten en controleren van het binnenklimaat. Of dat nu gaat om een eenvoudige indicatie van het CO2 gehalte in een school of kantoor, of om een complete klimaatboom voor het bepalen van de PMV en PPD index zoals die worden beschreven in de ISO 7730 norm: wij leveren de juiste apparatuur.

Zo heeft Delta Ohm bijvoorbeeld een handzame logger in het programma, die naast de temperatuur, de luchtvochtigheid en de CO2 kan loggen. Dit instrument, de HD37B17D is zeer geschikt om gedurende een bepaalde tijd een meting uit te voeren op een werkplek. Het instrument kan dankzij het grote geheugen veel data opslaan om dit later te verwerken in een rapport en advies. Natuurlijk wordt dit instrument geleverd met uitgebreide verwerkingssoftware.

NIEUW is de HD21AB17: een handzame meter voor (o.a.) CO2, RH en temperatuur met display en logcapaciteit!

Een andere mogelijkheid om CO2 (en eventueel de Relatieve luchtvochtigheid) in ruimtes te bewaken en te sturen, is bv de HD45/46 serie. In de vorm van een 'wand thermostaat' wordt gemeten en via contacten of seriëleverbinding kan direct worden bijgestuurd.

Gaat het om een comfortable binnenklimaat, dan is een complete klimaatboom, om geheel volgens ISO7730, ISO 7726, ISO27243, ISO7933, ISO11079 of ISO 8996 een meetrapport op te maken over de situatie, een andere mogelijkheid. Voorzien van alle mogelijkheden qua sensoren en verwerkingssoftware.

Hoeft het niet zo uitgebreid, maar wilt u een quick scan? Dan is de HD32.3 de ideale oplossing: een draagbaar instrument met directe PMV/PPD aflezing.

Gaat het puur om het meten van de WBGT, dan kan de HD32.2 hiervoor uitkomst bieden.

Dit zijn slechts een paar van de vele voorbeelden van handzame oplossingen voor uw meetuitdagingen. Bel ons wanneer u meer informatie nodig heeft, u kunt natuurlijk ook de 'laat ons u bellen' knop gebruiken of mailen naar

Ons telefoonnummer is +31 85 2731917.

 

Aanwijzers en regelaars voor CO2 en RH   Datalogger HD37AB17   Complete klimaatboom voor metingen volgens ISO

      HD45/46 serie              HD37AB17D logger           HD32.1 klimaatboom

         (leaflet)                           (leaflet)                               (leaflet)

 

Waar veel mensen bij elkaar zijn, is een goed binnenklimaat belangrijk