Ultrapuur water? Geleidbaarheid of Resistivity meten in ulta-puur water

ULTRA-PUUR WATER geleidbaarheid- of resistivity- meting.

Voor meting van geleidbaarheid of resistivity in ultra-puur water hebben wij de perfecte oplossing. Ultra-puur water is water met een zeer lage verontreiniging, hierdoor is de geleidbaarheid erg laag: 0,05µS/cm (resistivity is dan 18MOhm.cm). Ultra-puur water wordt toegepast bij b.v. halfgeleider fabrikage. Iedere verontreiniging is daar funest voor de kwaliteit van het product.

Om te voorkomen dat het ultra-pure water (onbewust) wordt verontreinigd door het gebruiken van een meetcel die in het water wordt gedompeld, moet er goed op worden gelet dat de juiste materialen worden gekozen voor wat betreft de meetcel. Ook moet natuurlijk worden voorkomen dat de meetcel wordt gebruikt in andere vloeistoffen en zo verontreinigingen over kan brengen.

Denk hierbij b.v. aan kalibratie.
Deze vindt n.l. plaats met een veel hogere geleidbaarheidswaarde (van b.v. 147µS), zodat de cel na kalibratie eerst zeer goed gereinigd dient te worden met ultra-puur water alvorens er nauwkeurig mee kan worden gemeten.

Delta Ohm levert zowel handmeters als in-line transmitters die deze meting aankunnen in combinatie met de juiste meetcel.

De SPT401.001S is specifiek ontwikkeld voor deze meetomstandigheden. Deze meetcel is te combineren met een transmitter zoals de DO9766 of DO9786 of met een handmeter zoals b.v. de HD2306.0 of de HD2106.2

Speciale meetcel ultra-puur water SPT401.001S