Thermisch Comfort regelgeving en meetapparatuur

Wanneer u metingen moet uitvoeren in verband met het bepalen van het Thermisch Comfort dan kan dat in eerste instantie wel eens even lastig zijn. We hebben een aantal definities en eisen voor u op een rijtje gezet.
Of ga HIER direct naar een overzicht van de meetapparatuur.

thermisch comfort pms ppd thermal comfort iso 7726 iso 7730       stabiele meting pmv ppd met software       

1) Wat is Thermisch Comfort?

  • Rijksinstituut voor Volksgezondheid: Thermisch comfort is de mate waarin men tevreden is over het thermisch binnenklimaat van een gebouw...lees verder
  • TVVL, TUvEindhoven publicatie: Fanger model verklaard ...lees verder
  • Korte verklaring van Thermisch Comfort, PMV PPD, Fanger...lees verder

2) Hoe bepaal je de PMV en PPD, wat heb je nodig?

Eigenlijk vrij simpel: meet de luchtsnelheid, luchttemperatuur, stralingstemperatuur en relatieve luchtvochtigheid en voer wat berekeningen uit. Nu is dat natuurlijk ook net het punt waar het lastig wordt: hoe te berekenen en aan welke normeringen en eisen moet je voldoen? .....lees verder (ISO normeringen)

3) Wat voor software is er?

Delta OHM geeft met de DeltaLog10 software alle mogelijkheden die gewenst zijn. Dit is de meest uitgebreide software op de markt: standaard bij onze meetapparatuur!

4) Hoe meet ik en waarmee?

Wanneer u gaat zoeken op internet komt u slechts een paar fabrikanten tegen die voor deze metingen apparatuur leveren. DeltaOHM is hierbij de enige fabrikant die een compleet pakket levert: met uitgebreide software en met apparatuur die ontworpen en gemaakt is voor Thermisch Comfort metingen. 

 Andere fabrikanten hebben de 'PMV/PPD' berekeningen sumier toegevoegd aan hun meetapparatuur. Lees, bekijk, vraag een demo en oordeel zelf.
Wij horen graag van u!

 

 bereken waardes PMV PPD simulatie thermisch comfort software berekening clothing pmv ppd iso 7730 software

draught risk dr berekening turbulence turbulentiegraad          iso7730 activity activiteit waarde berekenen  thermisch comfort