Meteorologische meetapparatuur: Automatisch Weerstation, Windrichting, Windsnelheid, Relatieve Luchtvochtigheid, Luchttemperatuur, Barometrische Druk, Zonnestraling....

Delta Ohm biedt complete oplossingen, dat wil zeggen dat wij totaal geintegreerde systemen voor het meten van alle belangrijke parameters kunnen leveren. Ga direct naar een overzicht van alle Meteorologische meetapparatuur of maak een keuze uit de volgende mogelijkheden:

Windrichting meten? Windsnelheid meten?

Voor het meten van windrichting hebben we een groot aantal mogelijkheden. Er is voldoende apparatuur op de markt voor het meachanisch meten van windrichting. De nadelen van een mechanische vaan (voor de richting) en cup-anemometers en cupmeters (voor de snelheid) zijn dan ook breed bekend. Wij werken graag met systemen waar geen onderhoud aan hoeft te worden gepleegd, daarom zijn wij voorstander van ultrasoon meten.

Complete weerstations

Wij hebben een tweetal mogelijkheden voor hoog nauwkeurige complete (ultrasone) meetstations:

De HD52.3 is een perfect voorbeeld van een totale integratie van alle belangrijke parameters. Een compleet weerstation met datalogging en alle mogelijke combinaties zoals die nuttig zijn binnen de meteorologie. En natuurlijk ook met communicatie via FTP of GSM en de mogelijkheid van voeding via een zonnepaneel. De HD52.3. geeft de volgende mogelijkheden in 1 compacte behuizing: Windrichting, Windsnelheid, Pyranometer, Luchtvochtigheid, Atmosferische Druk en Luchttemperatuur.

weerstation, weatherstation, rh, temperature, pressure, windspeed, winddirection, pyranometer, airtemperature

De HD2003, een ultrasone anemometer voor het meten van   windrichting en windsnelheid, luchttemperatuur, RH en barometrische druk.  Deze hoogst nauwkeurige Wind anemometer meet de windsnelheid en de windrichting in 3D en meet tevens de temperatuur van de lucht, de relatieve luchtvochtigheid en de barometrische druk. Geen bewegende delen, zeer solide en robuust uitgevoerd om te functioneren onder zware onstandigheden.

ultrasoon weerstation 3 kanalen

Zonnestraling meten? Pyranometer meting?

Voor het meten van de straling van de zon is de Pyranometer dé meting. Meestal wordt deze toegepast zonder de 'witte kap' zoals op de foto. Reden: met de Pyranometer wordt gemeten om alle straling van de zon te kunnen meten: directe- en indirecte- en gereflecteerde- straling. De meting van de zonnestraling is belangrijk in meteorologisch opzicht. Ook voor b.v. rendementsbepaling van PV panelen (zonnepanelen) is de Pyranometer een onmisbaar meetinstrument.

Pyranometers zijn er in veschillende klassen van nauwkeurigheid: zo bestaan er Primairy Standard Pyranometers, Secundary Standard Pyranometers, First Class Pyranometers en Second Class Pyranometers. Wat is het verschil tussen de verschillende types Pyranometers?

Primairy Standard Pyranometer: dit is de 'hoogste standaard'. De Primairy Class Pyranometer is de Pyranometer die in Davos wordt gebruikt.

Secundary Standard Pyranometer: de afgeleide standaard Pyranometer, dus gekalibreerd met de Primairy standaard.

First Class Pyranometer: de 1e klasse Pyranometer, nauwkeurig en snel.

Second Class Pyranometer: een Pyranometer die voldoet aan de vereiste standaards, maar een iets lagere nauwkeurigheid heeft dan de 1e klasse Pyranometer.

Zie ook uitleg Pyranometers.

Delta Ohm heeft een eigen afdeling R&D en produceert alle meetapparatuur en sensoren zelf.

pyranometer, luxmeter, uva uvb uvc

Regen meten? Neerslag bepalen met meting?

Neerslag meten of regen meten. Er zijn in feite 2 mogelijkheden voor het meten van regen en voor neerslag meting.

1- Neerslag meting op basis van aan/ afwezigheid van neerslag. Hierbij wordt geen hoeveelheid neerslag bepaald, maar alleen geregistreerd wanneer het regent (of juister: wanneer er neerslag is).

regen meter rain detection regen detectie

2- Regen of neerslag meting waarbij men geinteresseerd is in de hoeveelheid neerslag of het aantal mm's regen.
Deze rain gauge meting heeft Delta Ohm ontwikkeld op basis van het 'tipping bucket' principe.

rain gauge, regen meter, regen hoeveelheid

 

Ook voor de andere grootheden op het gebied van meteorologie biedt Delta Ohm oplossingen:

- Regenmeter
- Neerslag detectie
- Relatieve luchtvochtigheid
- Licht en straling ( ISO 9060 - ISO9847 Pyranometer, UVA, UVB, UVC, LUX, PAR etc.)

Voor de signaalverwerking bieden wij een universele datalogger met unieke mogelijkheden:

- Datalogger De HD32MT.1 is een 16-kanaals (meteo) datalogger voor het loggen en vastleggen van meetwaardes.
De datalogger is volledig programmeerbaar door de gebruiker en is daardoor zeer veelzijdig. De meegeleverde HD32MT Logger software maakt een eenvoudige en intuïtieve programmering met behulp van grafische interfaces mogelijk.

datalogger, gsm gprs

INFORMATIE OVER DEZE MEETAPPARATUUR?
Bel ons even op 085- 2731917 en we helpen u snel verder.

 

Informatie op deze pagina gaat over: windsnelheids meting, windrichting meting, pyranometer, meten van zonnestraling, zonnestraling meting, regen meten, neerslag meting, weerstation.

?