Kalibreren geluidsniveaumeter (geluidsmeter)

Ieder meetinstrument moet met regelmaat gekalibreerd worden. Bij een kalibratie wordt de afwijking vastgesteld ten opzichte van een bekende standaard. Kijk voor meer uitleg hierover bij kalibratie.

Hoe vaak moet een geluidsniveaumeter worden gekalibreerd?

Dat hangt in sterke mate af van uw eigen vastgestelde eisen en procedures binnen de ISO certificering van uw bedrijf. In de meeste gevallen wordt een kalibratieintervalaangehouden van 1 jaar, maar in andere gevallen wordt 1 keer per 2 jaar voldoende geacht. Gaat het om metingen met een juridisch karakter (waarbij bewijsvorming zeer belangrijk is), dan is het verstandig om minimaal 1 keer per jaar uw geluidsniveaumeter te laten kalibreren.

Bij Delta Ohm onderscheiden we verschillende niveau's in kalibratie. Onze meetinstrumenten, dus ook de geluidsniveaumeters (geluidsmeters), kunnen standaard worden geleverd met een ISO9001 kalibratiecertificaat of een officieel (onder RvA) herleidbaar certificaat.

Delta Ohm heeft een volledig gecertificeerd laboratorium voor het uitvoeren van geluidsniveau kalibraties. Dit centrum is geaccrediteerd onder ACRREDIA (voorheen SIT).

Heeft u een geluidsniveaumeter van een ander fabrikaat en wilt u deze laten kalibreren? Ook andere fabrikaten geluidsniveaumeters (geluidsmeters) kunnen natuurlijk bij ons worden gekalibreerd. Vraag een offerte aan!

Kalibratiecentrum geluidsniveau