Cleanroom meetapparatuur

Cleanroom metingen

Delta Ohm levert een brede range portable meters en laboratorium meetinstrumenten die specifiek zijn ontworpen voor het gebruik in cleanrooms. Daarnaast levert Delta Ohm meters en transmitters die gebruikt worden voor de controle en regeling van b.v. de luchtkwaliteit, de (over)druk, drukverschil en de temperatuur van de cleanroom.

Cleanrooms worden toegepast in industriële productie, b.v. in de halfgeleider industrie, of voor wetenschappelijk onderzoek in laboratoria. De term cleanroom wordt gebruikt om aan te geven dat er sprake is van een 'schone ruimte'. Er zijn een aantal internationale classificaties waarin wordt aangegeven wat de maximale grenzen zijn voor de aanwezigheid van o.a. fijne stofdeeltjes en micro organismes.

Drukmetingen en verschildrukmetingen binnen cleanrooms

Drukmeters en verschildrukmeters (drukverschilmeters) worden gebruikt voor de controle van o.a. filters en onder- en overdruk in ruimtes.
Delta Ohm levert een brede range transmitters voor zeer lage drukmetingen. De serie HD404T lage range verschildruktransmitters zijn bijzonder geschikt voor de toepassing bij controle van overdruk of onderdruk in ruimtes, maar ook bij de controle van filters.

Cleanroom relatieve luchtvochtigheid en/of temperatuurmeters

Om de luchtomstandigheden binnen cleanrooms te kunnen monitoren en regelen, is een breed pakket meters voor relatieve luchtvochtigheid en temperatuur beschikbaar. De controle kan plaatsvinden met een portable meter, zoals de handzame draagbare HD2101 serie: een gecombineerde meter voor luchtvochtigheid en temperatuur. Voor permanente meting van de luchtvochtigheid en temperatuur zijn meerdere mogelijkheden, waarvan de HD2717 in wanduitvoering er slechts één is.
Er is ook een transmitterserie verkrijgbaar die geschikt is voor het meten van luchtvochtigheid, temperatuur, atmosferische druk en luchtsnelheid of luchtbeweging, de HD2001 serie.

Metingen van luchtsnelheid binnen cleanrooms

Naast de al genoemde combinatiemeting, zijn er ook in deze serie portable meetinstrumenten voor het meten van luchtsnelheid of luchtbeweging en transmitters voor een continumeting van de luchtsnelheid. De portable meetinstrumenten zijn te combineren met verschillende soorten opnemers, zoals de hotwire (of hittedraad) probe of de vaanprobe.
Voor continu meting van de luchtsnelheid kan ook weer worden gekozen uit een ruime range aan mogelijkheden.

Analytische meetinstrumenten te gebruiken binnen cleanrooms

Delta Ohm levert een range analytische meetinstrumenten specifiek geschikt voor toepassing binnen cleanrooms. O.a. voor het meten van pH en het meten van opgelost zuurstof (DO) of het meten van geleidbaarheid hebben we perfecte oplossingen binnen het pakket.
Deze meetinstrumenten zijn glad afgewerkt en o.a. voorzien van de mogelijkheid van batterijvoeding (geen netadapter nodig), opslag van meetwaardes om deze buiten de cleanroom te printen op de HD40 serie printers of te uploaden naar een PC.