Dauwpunt-meter, dauwpunt-meting, dauwpunt-bewaking. Dauwpunt bepalen: meetapparatuur voor relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Het dauwpunt bepalen of dauwpunt bewaken? Kies de juiste dauwpunt-meter. Klik hier voor een overzicht van alle dauwpuntmeters en dauwpunttransmitters van Delta Ohm.

Dauwpunt bepalen met meter

Wat is het dauwpunt? Het dauwpunt is de temperatuur waarbij de lucht zover is afgekoeld dat deze is verzadigd met waterdamp. Hoe droger de lucht, hoe lager het dauwpunt. Bij het bereiken van de dauwpunttemperatuur treedt condensatie op. Daarom kan het van belang zijn om te weten wat de dauwpunttemperatuur is, b.v. om te voorkomen dat condensatie (vochtvorming) zal optreden in leidingen of in ruimtes.

Het dauwpunt wordt in de dauwpuntmeter berekend op basis van de RV (relatieve vochtigheid) en de temperatuur.
Een veel verkocht model meter voor het bepalen van het dauwpunt is de HD2301.0: snel, simpel en zeer doeltreffend! Maar we hebben natuurlijk veel meer mogelijkheden op dit gebied.

dauwpunt RV RH temperatuur

 

En natuurlijk: dauwpunt in persleidingen tot maximaal 16 Bar. Leverbaar als handmeter in handige portable uitvoering of als transmitter voor continu bewaking.

dauwpountmeting metingt dauwpunt dewpoint condensatie temperatuur dauwpuntsmeting perslucht

Heeft u vragen over het meten van dauwpunt of relatieve luchtvochtigheid? Wij helpen u natuurlijk graag verder! Neem even contact met ons op via telefoon (085-2731917) of mail