HD32.3A - PMV en PPD meting. Directe uitlezing, ook WBGT. Sensoren aan kabel.

« Terug naar de vorige pagina

Productinformatie

Thermisch comfort meten in één oogopslag: met de HD32.3A heeft u de mogelijkheid om PMV en PPD direct af te lezen via het display. Bij deze uitvoering zijn de sensoren via kabels met het instrument verbonden. De combinatie wordt geleverd met een stabiel statief.

De HD32.3 is de compacte uitvoering waar de sensoren direct aan het instrument vast zitten. Specificaties zijn verder identiek.

PMV en PPD  PMV PPD meting, PMV en PPD meter, themisch comfort, PMVPPD, comfortmeting, portable PMV, draagbaar PMV, PPD wat is dat, fanger, fanger iso, fanger iso7730, iso7726, delta ohm, deltaohm, thermal comfort, comfortabele werkomgeving, thermisch-comfort, binnenklimaat, thermisch comfort

Het zal iedereen bekend in de oren klinken: klachten over het comfort op de werkplek. Wat de klachten veroorzaakt is vaak minder snel duidelijk. Gaat het om persoonlijke voorkeuren of gaat het om terechte klachten in verband met de omstandigheden.

Thermisch comfort: de HD32.3A is ideaal voor een snelle 'scan' als het gaat om klachten over werplek comfort. Geheel volgens de richtlijn voor het bepalen van thermisch comfort. In ISO7730 is gedefinieerd dat een aantal grootheden moet worden gemeten, waarbij rekening moet worden gehouden met: soort werkzaamheden, kleding en metabolisme. Via een bepaalde rekenformule worden dan hieruit de PMV (predicted mean vote) en de PPD (predicted percentage dissatisfied) berekend.

Wanneer het uitvoeren van een compleet onderzoek voor een bedrijf een hoge drempel is (het is immers niet bekend of het terechte klachten betreft) is met de HD32.3 of HD32.3A  snel aan te tonen of nader onderzoek noodzakelijk is. Het is een volwaardige binnen-klimaatmeting waarbij direct de PMV en PPD kunnen worden afgelezen van het display. Voor meer uitebreide onderzoeken kiest u de HD32.1 klimaatboom

Technische gegevens van de HD32.3A:

Analyse van de PMV index en de PPD index
Volgens de ISO standaards:
-ISO 7243: Hot environments. Estimation of the heat stress on working man, based on WBGT index (wet bulb globe Thermometer).
-ISO 8996: Ergonomics of the thermal environment. Determination of metabolic rate.
-ISO 7726: Ergonomics of the thermal environment - Instruments for measuring physical quantities.
-ISO 7730: Moderate thermal environments. Determination of PMV and PPD index and specification of the condition for thermal comfort.
Uitgevoerd met
• Logging: alle gegevens kunnen worden opgeslagen in het geheugen. Max. 64 logsessies.
• Starten en stoppen kan eventueel automatisch d.m.v. de auto-start functie.
• Mmaximum, minimum, statistische parameters.
• Communicatie via RS232 or USB.

Compleet geleverd met software voor het bewerken en rapporteren van de meetgegevens. Voor PMV en PPD metingen zijn de volgende probes nodig:
Relative humidity and temperature combined probe HP3217R. · Omnidirectional hotwire probe AP3203. · Globe temperature probe TP3275

Om ook WBGT metingen uit te kunnen voeren is een extra probe nodig: zie de leaflet voor alle details.

De standaard kit bestaat uit: batterijen, instructie manual, software Deltalog10 (WBGT, PMV/PPD), voedingsunit en USB kabel.

Download de leaflet bij downloads

Luchtkwaliteit: zoekt u een meting op het gebied van  luchtkwaliteit, dan heeft Delta Ohm ook hiervoor een aantal innovatieve oplossingen in het programma. Zie link.

Downloads

Productspecifieke downloads

Accessoires

  • HD32.3A
  • HD32.3A
  • HD32.3A

Offerte aanvragen

Type product

Meetprincipes